Házi gyógymódok pattanások ellen

Házi gyógymódok pattanások ellen

Szépségápolás - Pattanásos bőr

A zsíros, pattanásos bőr bizony sokak életét megkeserítik. Jó, ha tudod, hogy számtalan otthon elkészíthető csodaszer létezik. A szépségszalon bevezet Téged is a házi trükkökbe...

Tipp 1: pattanás elleni arclemosó házilag

Pattanás elleni házilag készített arclemosó:1 teáskanál keserűsót keverjünk el 1,25 dl vízben, adjunk hozzá 3 csepp jódot, majd forraljuk fel. Miután kihűlt az oldat, eldobható vattapamacs segítségével töröljük át vele a pattanásos arcbőrt, naponta legfeljebb kétszer.

Szépségszalon tipp: Jó tudni, hogy a gyakori arctisztítás árthat, mivel nagyobb mennyiségű zsír termelésére serkenti a faggyúmirigyeket.

pattanás
 

Tipp 2: pattanások menstruáció előtt

Abban az esetben, ha a pattanások rendszeresen a menstruációt megelőző napokban jelentkeznek, megelőzésükhöz igyunk naponta 1-2 pohár barátcserjeteát.

Szépségszalon tipp: Ez a gyógynövény igazoltan segít a női nemi hormonok működésének szabályozásában.

Tipp 3: pattanás jegelés

Az éppen kialakulóban lévő pattanások „visszaszorításában” egy jégkocka is segíthet. Fogjuk a jeget egy műanyag fóliába, s helyezzük így az érintett területre, naponta kétszer.

Szépségszalon tipp: Jó tudni, ez a kezelés akár óránként is megismételhető, de legfeljebb öt percig „jegeljük” csak a bőrünket.

Tipp 4: teafaolaj pattanások ellen

Kifejlődött pattanásnál elkerülhetünk egy fertőzést, és elősegíthetjük a gyorsabb gyógyulást a teafaolajjal. Elegendő, ha naponta háromszor egy-egy csepp 5 százalékos teafaolajat teszünk a pattanásra.

Szépségszalon tipp: Jó tudni, fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő hatását az arc gőzölésével is élvezhetjük.

Tipp 5: Aloe Vera a gyulladt pattanásokra

A bőrgyulladások 90 százalékát akár öt nap alatt is képes elmulasztani az Aloe vera leveleiben található zselés anyag. A szépségszalon termékei között számtalan Aloe Vera tartalmú terméket találsz, melyek segítenek Neked is a pattanások elleni küzdelemben.

Szépségszalon tipp: Használj rendszeresen aloe verás készítményeket!

Tipp 6: Citromlé és ecet a pattanásos bőrre

Ha nincs más kéznél, vattapamacsot itassunk át citromlével vagy ecettel, s ezt nyomjuk rá a pattanásra. A citrom és az ecet savas összetevői tisztítják a pórusokat.

Szépségszalon tipp: Jó tudni, hogy a lefekvés előtt a pattanásra kent pici fogkrém is segíthet.

Tipp 7: Házi gyógymódok pattanásos bőrre

Népi gyógymód, amit tudományos vizsgálatok nem, de pozitív tapasztalatok már igazoltak: egy teáskanálnyi őrölt szerecsendiót keverjünk el ugyanennyi mézzel, kenjük a pattanásra, majd 20 percnyi hatóidő után öblítsük le langyos vízzel.

Szépségszalon tipp: Jó tudni: a méz általánosságban is fertőtlenítő hatású.

Pattanás elleni termékeink itt

Hozzászólások Házi gyógymódok pattanások ellen cikkünkhöz:

Te lehetsz az első, aki kérdez, vagy hozzászól!
F
Fruzsi - Váááááá nem tünnek el semmivel fuuuj de utálom az arcom tiszta egymerő pattanás !!  2014-09-02 16:45:00 Válasz
o
orosz laca -
sziasztok. nekem  leginkább a baba szappan segitett.
és a tiszta orvosi alcohol.
jo tipp vegyél 1 db babaszappant, vagy kamillás vagy sima és naponta 2x mossatok vele arcot. jo tanács(nekem segitett és szép lett az arcom tiszta.)
napi 2x moss arcot a szappannal.
kend az arcodra , várj 5-7 percet majd langyos vizzel öblitsd le, ezt reggel és este csináld meg. 1 hónapon keresztül minden nap.
még 1 jo tanács tapasztalataim szerint.: ha lekezelted a pattanást akkor: hozzávalók : valamilyen tiszta orvosi alcohol, vagy arc szesz--->> fiu lány mindenkinek.
önts a vattára 1 kicsit belöllük és dörzsöld be vele az arcod.
kicsit csipni fog de ez azt jelenti hogy tisztit,fertötlenit.
és 1 nagyon fontos dolog : ne nyomkodjátok,ne kaparjátok mert akkor csunya lessz az arcotok.
saját receptek.  ezek a leg jobbak higgyétek el. mind a 2 féle tipp segiteni fog
2014-02-28 01:21:08 Válasz
K
Kovács Tünde -
 Én is kipróbáltam már nagyon sok gyógymódot és még mindig a pattanások ellen küzdök. Nekem egy ideig hatott a Dove szappan, nedves szappannal bekentem a pattanást és rajta hagytam, de ez sem használt. Körömvirág szappannal is próbálkoztam, de nem használt semmi.Kérlek titeket, ha tudtok valami jó praktikát írjatok. Köszi Tündi  
2014-01-11 19:28:57 Válasz
M
Momóka88 -
 Én is sokat küzdöttem a pattanásokkal, pedig özel sem vagyok már tini pluszben a bőröm is kombinált, így vagy agyon zsírosodott, vagy száraz volt bizonos kozmetikumoktól...ami tényleg bejött a Schüssler sós pattanástalanítók, jó áron vannak és nagyon ajánlom mindenkinek!
2013-12-19 10:19:41 Válasz
H
Hajncsika -
Lécci,segítsetek még ma mert holnap lesz az első randim de az arcom tiszta pattanás Már sok mindent kipróbáltam,de most valami nagyon gyors kellene!!Könyörgök,kérlek titeket segítsetek,valami házi szer kellene!!!GYORSAN!
2013-10-05 17:24:31 Válasz
S
Salzstangerl -
 Sziasztok! Elmondom,hogy nekem mik váltak be!
-Rejuvenál krém: Nem annyira drága. Én azt csináltam,hogy 2 naponta 20 percre kentem fel CSAK a pattanásos felületre. 2 nap múlva pattanás volt-nincs!
Víz: Mindennap moss reggel,este tiszta hideg vízzel (nem kell szappan) arcot. TE TÖRÖLD LE! VÁRD MEG MAGÁTÓL MEGSZÁRAD!
Igyál sok vizet! A víz méregtelenít. Régi bevállt módszer.
Méz: Kenj fel (vékonyan,mert ha vastagon kened akkor lecsöpög mézet a pattanásaidra,és 10-15 perc múlva mosd le!
Paradicsom: Fogj egy paradicsomot vágj le belőle egy darabot. Magozd ki. (pépesítheted is) Majd kend rá az arcodra.
Jégkocka: (nekem modjuk nem volt otthon jégkocka formám,ezért a mélyhűtőből vettem borsót dobozban és azt raktam a pattanásokra! CSAK 5 PERCIG JEGELD. Akár óránként is megismételheted,de elég csak napi 2-szer,3-szor is.
Teafaolaj: Gyógynövény boltokban lehet kapni teafaolajat,ami 1000 forint körül van. Régről ismert a gyulladáscsökkentő,bőrápoló hatása. Napi háromszor csepegtess 1-1 cseppet az aknékra. Meglátod haram a változást!
Remélem tudtam segíteni! (saját írás,nekem ezek váltak be!) Sok sikert!
2013-08-29 09:26:52 Válasz
M
Mik a legjobb módszerek pattanás ellen? -
Nagyon jó tippek, köszi az infót! Remélem eltűnnek a makacs pattanások
2013-08-02 01:58:40 Válasz
C
Coreline -
Nekem igazi aloe veráim vannak az is jó vagy inkább vegyek krémet mert abba mást is nyomnak a káros anyagokon kivül??
2013-02-24 18:34:26 Válasz
k
klaudia -
sziasztok en szinten patanasos vagyok es zsiros a borom en szintem ki probaltam ma szinte sok mindent a patanasokra de meg semi nem segittet minden mas renceresen tistitom es akoris patanasos vagyok valami jo otletekel johetnetek meg koszonem
2013-01-09 13:00:14 Válasz
B
Bogceee -
Nekem nagyon sokat segítette a DALACIN! Háziorvos és iskolaorvos is kiírja nektek! Csak recepre kapható elég erős ecsetelő (fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő hatású Be fog válni ígérem
2012-12-29 20:57:46 Válasz
d
dogz -
Próbáljátok ki a fekete szappan nevű "csodaszert" Nekem bevált! de a legjobb ha bőrgyógyászhoz mentek először!
2012-12-06 13:31:48 Válasz
D
Dianka -
jaaaaj istenem amenyi mindent  ki probáltam már amit reklámoznak de semmi  tobb  pattanásom lett mind volt ezt nem hiszem már el
2012-11-10 21:00:08 Válasz
D
Dienes Alexandra -
 Megprópálnám mindet akár de félek hogy miteszereim lesznek pl. az ecettől vagy a citromtól.Ez előfordulhat?A jég az jó azt tudom,mert amikor fiatalavbb voltam azzal csináltam és hatott.
2012-08-31 19:39:00 Válasz