5 tipp, hogy a körömlakkod bírja a strapát

5 tipp, hogy a körömlakkod bírja a strapát

Pedikűr, manikűr, műköröm

5 tipp és megtudod, hogyan tudod kifesteni körmeidet úgy, hogy tényleg tartós maradjon rajta a lakk... ha ezeket betartod, nem kell naponta újra lakkoznod...

Biztosan ismered azt az érzést, amikor órákat töltesz el a körmöd kilakkozásával, és amikor már azt gondoltad, hogy megszáradt, elkezdesz munkálkodni vele, de sajnos rá kell jönnöd, hogy minden kárba veszett? Ez sokszor elkerülhetetlen, hiszen a kezeinket használjuk a legtöbbször egy napunk során, és így a körömlakkunk állandó veszélynek van kitéve.

Körömlakk

Most adunk öt tippet, hogy miként őrizheted meg a lakkod tartósságát.

  • Fontos, hogy mielőtt nekikezdünk a lakkozásnak, nézzük meg, hogy milyen állapotban vannak a körmeink, ugyanis a töredezett vagy éppen szétváló körmök garantáltan rosszul viselik a lakkozást, fél nap után lepattan róluk az anyag. Az is fontos, hogy a lakkozás előtt zsírtalanítsuk a körmöket, ez annyit tesz, hogy érdemes előtte kezet mosni, ugyanis minél tisztább és zsírmentesebb a köröm annál jobban fog tapadni rajta a festék.
  • Mindig reszeld le a körmeid végét, mert ez csökkenti az esélyét annak, hogy lekopik a lakk.
  • Használj alapozó festéket, hogy a külső réteg biztosan tapadjon körmeidhez. ez ugyan nem kötelező, de meghosszabbítja a lakkozás tartósságát, ráadásul az erőteljes színek használatakor elkerülhetjük, hogy megfogja a körmünket. Ez különösen akkor jó, ha az idén divatos fekete vagy kék lakkok közül választunk. Ha mégis megfogta a körmöt a lakk, akkor citrommal kell bedörzsölni, ami ugyan nem képes csodára, de sokat segíthet a helyzeten.
  • Több vékonyabb festékréteg többet ér, mint egy vastag, mivel így rövidebb a száradási idő, és nem keletkeznek légbuborékok.
  • Mindig legyen elég ideje a körmeidnek megszáradni. Miután megszáradt, pár másodpercre áztasd a kezed hideg vízbe, majd kend be hidratáló krémmel!

Hozzászólások 5 tipp, hogy a körömlakkod bírja a strapát cikkünkhöz:

Te lehetsz az első, aki kérdez, vagy hozzászól!